CADlink forum

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me

CADlink, leading developers for sign making, engraving, inkjet film, 2D, 3D routing CNC machines software

TOPIC: Move Tool malfunction

Move Tool malfunction 1 month 6 days ago #6315

  • signit
  • signit's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 19
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
I recently upgraded to SL 10 Print and Cut from SL 9.1 Vinyl Pro. When I attempt to move and object using the move tool, if I select the Relative choice the left set of number boxes are already filled with numbers. If I select the Absolute choice both sets of number boxes are filled. Thus, I cannot execute the correct move. I have scrolled through all of the drop down menus from the Menu Bar and the Options menu, have consulted the Help section and the User Guide and can find nothing that addresses the use of the move tool other than to say that there is one.

Is there a fix for this, or is just another bug in SL 10?
The administrator has disabled public write access.

PVObanner

Move Tool malfunction 1 month 6 days ago #6317

  • frankd
  • frankd's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 59
  • Thank you received: 7
  • Karma: 2
Is Options/Grid/Snap to grid checked?
The administrator has disabled public write access.

Move Tool malfunction 1 month 6 days ago #6318

  • daniels
  • daniels's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 2
  • Karma: 0
when the option 'Use Instant Replay' is on the software keeps in memory the move applied to the object. The relative move then shows the x and y move from its original position.

Turning that option off will reset the dx and dy to 0 but SignLab will not keep this and other changes in memory

The absolute move shows the current x and y position so entering a new number here will move the object accordingly.

This is the same behavior as in SignLab 9
The administrator has disabled public write access.

Move Tool malfunction 1 month 5 days ago #6320

  • signit
  • signit's Avatar
  • Offline
  • New Member
  • Posts: 19
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
I have followed the directions and this doesn't work. Here's an example:

Use Instant Replay is Unchecked.
I placed an 8" x 5" rectangle with the bottom left node selected at location 0/0. Selected the rectangle, then move tool. Selected Relative Move. dx value shows 4.0, dy value shows 122.50. Changed dy value to 0. Nothing happened. Clicked in dx value and rectangle moved 4.0" to right and numbers in dy value change back to 122.50. Clicked dx box and rectangle moves 4.0 more inches to right and down 122.50.

Surely, this cannot be right.
The administrator has disabled public write access.

Move Tool malfunction 1 month 4 days ago #6324

  • daniels
  • daniels's Avatar
  • Offline
  • Administrator
  • Posts: 2
  • Karma: 0
My mistake, I was using a newer build that it was not yet released. This should be fixed on the next update
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.054 seconds